DropmerchDropmerchDropmerch

Tryckguide för kläder

Något vi har gemensamt med dig som kund är att vi båda vill att slutprodukten ska bli så bra som möjligt. Vi kommer alltid att göra vårt bästa med de resurser vi har, men du kan hjälpa oss på traven genom att ladda upp högupplösta bilder i rätt storlek!

Vi rekommenderar en upplösning på minst 150 dpi, men ju högre desto bättre. Det smidigaste filformatet är .PNG, då det hanteras av de flesta bildbehandlingsprogram och dessutom sparar genomskinlighet. Givetvis kan du ladda upp i andra format också om det passar dig bättre (jpg, svg, gif, bmp). Tänk också på att spara din bild i CMYK-färgläge. Digitala skärmar använder RGB-färg, men verkligheten skiljer sig lite i vissa nyanser. Eftersom en lysande skärm kan ge starkare färger än bläcket vi lägger på ditt plagg rekommenderar vi CMYK för en mer rättvis bild av slutresultatet.

Majoriteten av vår tryckproduktion är digital och sker med så kallad Direct to Garment, DTG-tryck. Det är snabbt, miljövänligt och en av de främsta anledningarna att du kan lägga små beställningar utan minimiantal. 

En annan fördel är färgmängd och raster och förmågan att printa detaljerade bilder och motiv högupplöst - gradienter och övergångar och flerfärg är något vi fullkomligt älskar och fotoprints skapas med enkelhet på de flesta plagg.

Här är en snabb lista att checka av inför din tryckprocess:

  1. Skapa ett bra original, 300dpi .png-fil
  2. Spara din fil i CMYK (vi vet att RGB är starkare färg men detta gäller tyvärr bara på skärmen och ej i verkligheten)
  3. Spara ut filen i rätt storlek, tex 20 cm hög så gör du filen 20 cm hög
  4. Använd EJ komprimering eller "Spara för webb" eller liknande i Photoshop eller ditt bildbehandlingsprogram
  5. Lycka till!

Ansök om att starta egen butik

Söndag,Måndag,Tisdag,Onsdag,Torsdag,Fredag,lördag
Januari,februari,Mars,April,Maj,Juni,Juli,Augusti,September,Oktober,November,December
Det finns inte tillräckligt av dessa artiklar. Endast [max] kvar.
Kundvagn

Din vagn är tom.

Return To Shop