DropmerchDropmerchDropmerch

Tryckteknik

Det finns en mängd olika trycktekniker inom mode och kläder och framförallt för att trycka kläder och prints. Vilket som lämpar sig bäst hör främst till ändamål, utförande, ekonomi samt volym.

Digitaltryck - Direct to garment (DTG)

Med DTG får du flera fördelar, inte minst med detaljrikedom, flerfärgstryck och inget tvång på visst antal, du kan trycka en endaste tröja med 4-färgstryck utan extra kostnad (något som oftast är omöjligt med andra tekniker).

En annan klar fördel är ledtid, speciellt vid ändringar och du kan vara aktiv i din process och utvärdering. Är du van att göra samples och cut and sew är det enstaka dagar tmed DTG till skillnad från veckor om inte månader med fabriker.

En annan stor fördel är typ av motiv som kan tryckas med digitaltryck; fotoprints, smådetaljer, färgövergångar och flerfärg går supersmidigt med direct-to-garment.

 

Screentryck

Vid större volymer med enstaka färger är traditionellt screenprint en beprövad teknik och lämpar sig extra väl vid massproduktion. Tack vare de extra moment och kostnader med screen så arbetar vi främst med digital men vi har duktiga printpartners och hjälper dig gärna över vid bulkordrar och storproduktion.

Cut and Sew

Precis som vid storproduktion görs denna typ i större antal och benämns vanligtvis som processen där du designar och skapar ett helt plagg från grunden, oftast med egen mönstersömnad och specificering av allt från trådar till tyg och vikt. Vi kan hjälpa dig med produktion och har ett brett nätverk både inom Europa och Asien beroende på dina idéer.

Transfer

Sporttröjor och arbetskläder tenderar att använda transfertryck, mycket tack vare kombinationen att snabbt kunna applicera märkning med kort ledtid (om vi har ditt tryck redo och på lager går appliceringen på minutrar) och på flera olika material, några som kan vara utmanande för andra tryckmetoder.

Dropmerch erbjuder transfer till de flesta plagg och artiklar men lämpar sig extra väl till funktionskläder, jackor, sporttröjor och polyester. Värt att tänka på är att transfer likt dess direkta översättning är en överföring av ett motiv, i detta fallet påvärmt till ett plagg likt en bild eller foto och inte lika följsamt som till exempel med digitaltryck och DTG.

Sublimering

Sublimering är snarlikt processen med transfer men med den stora skillnaden att här för vi över hela bilden till en ny bärare. Det är inte längre en fysisik bild som värms på en yta utan bilden i sig förs över utan bärare - lite som ett foto hoppar från vattenbadet till papper i en fotoframkallning. 
Sublimering används främst för porslinsmuggar, emaljmuggar och våra flipflop-tofflor men även till slipmats och ölunderlägg.

Ansök om att starta egen butik

Söndag,Måndag,Tisdag,Onsdag,Torsdag,Fredag,lördag
Januari,februari,Mars,April,Maj,Juni,Juli,Augusti,September,Oktober,November,December
Det finns inte tillräckligt av dessa artiklar. Endast [max] kvar.
Kundvagn

Din vagn är tom.

Return To Shop