Dropmerch är en tjänst för tryck på egna t-shirts. Du väljer själv design, text och färg på din t-shirt. Dina shirts kommer att bli unika och du kommer att sticka ut från mängden.

Det finns ingen minsta beställningskvantitet, så du kan beställa precis så många shirts som du behöver. Och det är enkelt att beställa - du gör det alltid online.

I den här guiden hittar du information, tips och guider om hur du trycker din egen t-shirt, hjälp att välja motiv, säkerställa kvaliteten på dina filer, olika typer av tröjor och även hur du tar steget och börjar sälja kläder online.

Innehållsförteckning

 • Vad kan du trycka på en t-shirt
 • Vad är digitaltryck och screentryck
 • Hur trycks en t-shirt
 • Fördelar med direct to garment
 • Motiv som passar på DTG
 • Förbered din tryckfil
 • Att välja rätt storlek på din tshirt
 • Att välja rätt storlek på din tshirt
 • Varför välja Dropmerch för att trycka din t-shirt

Det är något med en egendesignad t-shirt som är svårslaget. Oavsett om du representerar ditt lag, ditt nystartade företag eller helt enkelt visar upp din stil, är en tryckt t-shirt det perfekta sättet att göra det. Men hur gör man för att skapa en skräddarsydd t-shirt? Det är där Dropmerch kommer in.

På Dropmerch är vi specialiserade på print on demand t-shirts. Det betyder att vi kan trycka vilken design som helst, oavsett hur komplex den är, på en skjorta med den senaste trycktekniken. Dessutom är våra tröjor gjorda av högkvalitativa material så att du kan vara säker på att din t-shirt håller tvätt efter tvätt.

Oavsett vilket motiv du väljer, kommer vi att trycka det på din t-shirt precis som du vill ha det.

Vad kan du trycka på en t-shirt?

Du kan trycka vad som helst, från logotyper till motiv och bilder. Allt du behöver är en bra idé. Och om du inte har någon idé, kan vi hjälpa dig med det också.

Exempel på motiv som passar särskilt bra som DTG-tryck

 • Citat och ordspråk
 • Gradienter och övergångar
 • Grafisk design med många olika färger och detaljer
 • Band- och artistlogotyper
 • Firmalogotyper
 • Humoristiska motiv och bilder
 • Motiv med politiskt eller socialt budskap
 • Personliga motiv, som familjebilder eller foton på barnen

Oavsett vilket motiv du väljer, kommer vi att trycka det på din t-shirt precis som du vill ha det. Och om du inte är helt nöjd med resultatet, kommer vi att göra om trycket och jobba tillsammans för att få det resultat du vill ha. Om du är osäker på kvaliteten på ditt motiv och om det fungerar bra i tryck, läs gärna vår printguide här eller kontakta oss.

Hur trycks en t-shirts?

Det finns några olika sätt att trycka t-shirts, den traditionella metoden är screentryck. Screentryck innebär att skapa en stencil av din design och sedan använda den stencilen för att applicera bläck på tröjan.

Det är en ganska enkel process, men den är också krävande i set-up och förberedelse då varje stentil görs på en schablon som i sin tur måste göras indivuellt för varje färg i motivet, vilket är anledningen till att screentryck lämpar sig bättre till större beställningar där du trycker många av samma motiv.

Screentrycksmetoden är anpassad för mindre komplexa motiver och bilder, vilket innebär att det finns begränsningar i hur mycket information som kan tryckas på en tröja. DTG-printing har ingen sådan begränsning och kan

Screentryck vs DTG-tryck

På Dropmerch använder vi en nyare version avv teknik men samma kvalitet som screentryck som heter direct to garment (DTG)-tryck. DTG printing använder speciella industriella skrivare för att trycka ut din design direkt på tröjan. Detta ger oss mycket mer flexibilitet när det kommer till designkomplexitet och färgval. Dessutom tillåter det oss att trycka dina tröjor mycket snabbare än traditionella screentrycksmetoder och utan minimum antal.

DTG-tryck har också den fördelen att det är möjligt att trycka mindre motiv på tröjan, vilket gör det perfekt för unika eller personliga designs. Om du vill ha hjälp med att designa ditt motiv, tveka inte att kontakta oss. Vi har designere som jobbar i olika stilar och vi är alltid beredda att hjälpa dig med din idé.

Fördelar med DTG

Direkt till tryck, även känd som DTG-utskrift, är en process för att trycka på textilier med hjälp av miljövänlig och vattenbaserad bläckstråleteknik. Skrivhuvudet printar bläck direkt på plagget i önskad design. Denna metod introducerades i slutet av 1990-talet och har blivit allt mer populär på grund av dess förmåga att snabbt och enkelt producera högkvalitativa utskrifter.

DTG-tryck används oftast för t-shirts, men kan även användas på andra plagg som huvtröjor, linne med mera. Processen börjar med en digital fil av designen som skapas antingen av kunden eller av vårt team av designers. När filen har skapats skickas den till skrivaren där den printas ut på plagget.

Fördelarna med DTG-utskrifter inkluderar möjligheten att skriva ut komplexa mönster, fullfärgsutskrifter och små kvantiteter. Detta gör DTG-utskrift till det perfekta alternativet för företag eller privatpersoner som vill skapa skräddarsydda t-shirts utan att behöva beställa en stor mängd.

Förbered din tryckfil

När du har valt t-shirt måste du ha en fil för utskrift. Detta innebär att man skapar en högupplöst bild av designen, vilket kan göras i Photoshop eller Illustrator. Bilden bör vara minst 300 DPI och sparas som en PDF- eller EPS-fil.

Att välja rätt storlek på din tshirt

När man trycker t-shirts är det viktigt att du väljer rätt storlek på tröjan. Vi har ett stort utbud av olika storlekar, från S till 5XL. Om du är osäker på vilken storlek som passar dig bäst, rekommenderar vi att du tar dina mått och jämför med vår tabell för t-shirtstorlekar som du hittar på varje produkt då olika tillverkare har olika storlekar.

När du har bestämt dig för designen måste du välja rätt tröja. Vilken typ av tröja du väljer beror på designen, såväl som dina personliga preferenser. DTG-tryck fungerar bäst på tröjor i 100 % bomull, men du kan även trycka på t-shirts gjorda av en blandning av bomull och polyester.

Varför välja Dropmerch för dina anpassade t-shirtbehov?

Det finns många skäl att välja Dropmerch för dina skräddarsydda t-shirtbehov. Först och främst är vi experter inom området print on demand t-shirts. Vi har många års erfarenhet och vi vet hur vi får bästa möjliga resultat. Dessutom är våra skjortor gjorda av högkvalitativa material och de är tryckta med toppmodern tryckteknik.

Vi vill att du ska vara 100 % nöjd med dina tryckta plagg och vi finns alltid här för att kontakta dig om du behöver hjälp eller hjälp.