Designa en egen emaljmugg med ditt favoritfoto, motiv eller logotyp. En unik och personlig gåva till vänner, familj och kollegor. På Dropmerch trycker vi din design på högklassigt emaljerade mugs som är perfekta för varje tillfälle!

Tips om att trycka din emaljmugg

  • Välj ett motiv eller foto som har en stark kontrast mot muggen. Det gör det lättare att se designen och få den att sticka ut.
  • Tänk på storleken på din design. Emaljmuggar är små, så ha det i åtanke när du väljer layouten för ditt tryck. mindre element passar bäst.
  • En enkel design med få färger funkar alltid bäst på emaljmuggar. För mycket information blir svårt att läsa på muggen och kan se rörigt ut.
  • Ha kul med det! Det finns ingen gräns för vad du kan trycka på en emaljmugg, så var kreativ och testa olika idéer.

 

Vad är en emaljmugg?
Emaljmuggar är gjorda av högklassigt emaljerat stål och är mycket tåliga. De har en glansig yta och fina färger, vilket gör dem perfekta för tryck. Muggar trycks med en unik teknik som gör att din design blir helt tålig mot vatten, kaffe eller andra drycker. Emaljmuggar är en populär gaveartikel på grund av deras praktiska användning och snygga design. De är också mycket tåliga och kommer att hålla i många år.

Hur trycker man en emaljmugg?
Emaljmuggar trycks med en unik teknik som gör att din design blir helt tålig mot vatten, kaffe eller andra drycker. Muggen trycks först med en primer som gör att färgen fäster sig ordentligt på muggen. Sedan appliceras det valda trycket på muggen och slutligen läggs den i en ugn där den bakas vid hög temperatur. Detta gör att trycket blir permanent och tåligt mot alla slags drycker.

Kan man tvätta en emaljmugg i diskmaskin?
Ja, det går bra att tvätta en emaljmugg i diskmaskin.

Vad skiljer en emaljmugg från en keramisk mugg?
Det finns flera olika typer av muggar på marknaden, men en emaljmugg skiljer sig från andra muggar på grund av sin unika konstruktion. Emaljmuggar är gjorda av högklassigt emaljerat stål och har en glansig yta med fina färger.

Kan jag designa min egna emaljmugg hos er?
Ja absolut! Vi har en online-editor där du kan ladda upp ditt foto eller logo, välja layout och tryckfärg. Du kan även välja om du vill ha din mugg tryckt med ett enkelt motiv eller en mer avancerad design.

I vilken storlek trycks min design?
Muggar trycks i en standardstorlek på ca 95mm i diameter. Detta är en vanlig storlek för muggar och gör att din design blir lättläst och ser snygg ut. Vi rekommenderar att du håller din design enkel med få färger, så att den inte blir rörig eller svårläst.

Har ni fler muggar att välja bland?
Ja, vi har flera olika muggar att välja bland. Vi har emaljmuggar i flera olika storlekar och färger, samt enkla keramiska muggar men även vissa glas, termosar och sportflaskor!

Klicka här för att börja skapa och trycka din egna emaljmugg