Oavsett om du vill skapa en anpassad pins (eller knapp som vissa kallar det) för ditt företag eller bara för skojs skull, finns det några saker du bör tänka på. Bestäm först vilken storlek och form du vill att din pins ska ha.

Välj sedan din design. Du kan antingen skapa något själv eller använda någon av Dropmerchs mallar. När du har din design klar är det dags att lägga till din text.

Se till att välja ett typsnitt som är lätt att läsa och som passar din övergripande design eller så laddar du upp ett färdigt motiv i våran editor och anpassar så den ser bra ut. Med våra mallar ser du storlek och också om något skulle hamna utanför designen.

Vi har valt att satsa på den mest klassiska storleken och våra pins är 1 inch (2,54 cm) stora och kommer med säkerhetsnål baktill. De går att printa i fullfärg och kommer i shyssta paket som är uttagna för att fungera bra som merch och till försäljning.

Vad är pins?

Pins är små "brickor" med metallnålar bakom och tryck som kan användas för att pryda jackor, väskor eller andra tyger. De har funnits i flera hundra år men blev verkligen populära under 60- och 70-talet när det var hipp att ha så många olika pins på sig som möjligt. Pins används fortfarande av många idag, främst för att uttrycka politiska eller religiösa åsikter.

Det finns ett otal olika varianter av pins, allt från enkla tryck på en nål till mer komplicerade modeller med dubbla tryck och färg. De flesta pins är cirka en tum i storlek (ca. 25 mm) men det finns pins som är betydligt större.

Pins kan användas till många olika saker:

  • För att skapa perfekt merch!
  • Som dekoration på jackor, väskor och andra plagg
  • För att uttrycka politiska åsikter
  • Eller helt enkelt för att göra något lite roligare och annorlunda!

Tryck dina egna pins här eller få inspiration med vår samlade sida för bandmerch.