Att designa din egen t-shirt är både kul och givande att göra. Oavsett om du länge drömt efter att designa egna kläder, starta klädemärke eller vill skapa den perfekta presenten så är det en speciell känsla att hålla, och ta på sig sin egendesignade tröja. 

Här är några tips som hjälper dig att komma igång

Börja med en skiss av ditt motiv och design

 Detta hjälper dig att visualisera hur du vill att din skjorta ska se ut. Om du inte är konstnärlig, oroa dig inte - det finns massor av onlineresurser som kan hjälpa dig att skapa en grundläggande skiss.

Tips på sidor för inspiration

 

Tänk på färgerna på tröja, tyg och motiv

Vilken eller vilka färger vill du att din skjorta ska ha? Tänk på att vissa färger inte matchar snyggt eller inte syns lika bra mot varandra. Använd vår editor för att snabbt och smidigt kunna ladda upp ditt motiv och byta färg på tyg och tröja. 

Välj kvalitet och stil på t-shirt

Det finns många olika typer av tyger tillgängliga för t-shirts, så se till att välja ett som är bekvämt och andas. Bomull är alltid ett bra alternativ.

Om du vill ha en t-shirt som är lite finare, kan du välja ett tyg med mer lyster och kvalitet och ett tips är ringspunnen bomull som inte bara printar bättre men känns mjukare och mer följsammare mot kroppen.

En t-shirt är inte bara en t-shirt - det finns många olika former, storlekar och passformer att välja mellan.

 

Trycka t-shirt med egen bild

Det är enkelt att få t-shirt tryckt med egen bild. Du kan antingen ladda upp ditt eget motiv, eller välja från ett av våra mönster. Vi har massor av olika alternativ och det finns något för alla smaker!

När du har valt ditt motiv, bestämmer du sedan hur du vill ha det på tröjan. Vill du ha det stort och framträdande? Eller kanske litet och diskret? Oavsett vilket så är det bara att välja i vår editor och vi tar hand om resten!

Det finns många olika typer av t-shirts, så se till att välja en som passar just dig. Vill du ha en bekväm och luftig t-shirt? Eller kanske en tajtare modell för träning? Vi har allt du behöver!

 

De vanligaste t-shirt modellerna

Slim fit

En tajtare modell som sitter snyggt mot kroppen. Detta är ett bra alternativ för träning och aktiviteter då den andas bra.

Regular fit

Mer bekväm och luftig modell, perfekt för vardagsbruk. Denna modell sitter löst på kroppen utan att vara för lös.

Oversize

Detta är en riktigt avslappnad och bekväm t-shirt. Passar perfekt till myskvällar i soffan!

Tunna tröjor

Dessa är gjorda i ett tunnare tyg, och passar bra under andra plagg som jackor. Tunna tröjor andas också bättre och är perfekta för aktiviteter då de inte blir så varma. 

Se vårt utbud av tryckbara t-shirts

T-shirt tryck - vad finns det för olika alternativ?

När du väl har valt din t-shirt modell och passform är det dags att bestämma hur du vill ha ditt motiv på tröjan. Här är några av de vanligaste tryckmetoderna:

Broderi

Detta är ett hantverk som sy ihop motiv med trådar på tyget. Det ser mycket exklusivare ut, men är också lite dyrare.

Screentryck

Detta är en av de vanligaste tryckmetoderna, och ger ett mycket bra resultat. En skärm används för att applicera färg på tyget, och detta görs genom att trycka på tyget med skärmen. Nackdelen är att det kräver större kostnader och kräver minimum antal vilket gör att screentryck främst passar större ordrar av samma motiv.

Digitaltryck (DTG)

Detta är en nyare metod där motiv trycks direkt på tyget med hjälp av en digital skrivare. Detta ger ett mycket detaljerat resultat och du kan använda fler färger och variationer. Vi på Dropmerch använder primärt digitaltryck och vi är bland de främsta i Sverige på kvalitet och output av DTG.

 

Sälja egna kläder och merch

Är du nyfiken på hur att ta dina tryck och motiv till nästa nivå och erbjuda dem till försäljning erbjuder Dropmerch en egen Marketplace för våra kunder. Där kan du skapa en online butik utan att behöva varken koda eller investera och du kan erbjuda plagg och produkter till din publik.

Vi har även många kunder som använder print on demand för att se vilket intresse som finns eller hjälp med att see vilken färg eller motiv som lockar mest. Istället för att använda photoshop och göra en fejktröja så kan du trycka en färdig tröja, fota, filma och visa upp detaljer och engagera dina fans och följare.

Designa online med Dropmerch

Nu när du vet hur man skapar sin egen t-shirt design, är det dags att sätta igång och designa den perfekta t-shirten för just dig. Hos oss på Dropmerch designar du enkelt online i vår editor. Här kan du ladda upp ditt motiv, byta färg på tyg och tröja, välja storlek och passform - allt för att skapa precis den t-shirt som du vill ha.

När du har valt alla alternativ finns det bara att trycka beställ - vi tar hand om resten! Vi skickar din nya t-shirt direkt till dig, så du kan börja använda den på nolltid. Beställer du flera t-shirts av samma design är det rabatterade priser för stora volymer och vi alltid tillgängliga för att hjälpa till!