Det finns mängder med olika metoder och tekniker för att trycka kläder och var och en har sin egen uppsättning av fördelar och nackdelar. I det här blogginlägget går vi igenom några av de mest populära metoderna så du enklare kan välja vad som passar just din idé.

Screentryck

Screentryck är ett populärt val för t-shirts, hattar och andra typer av kläder. Den största fördelen med screentryck är att det är relativt billigt, speciellt om du gör en stor upplaga av skjortor. Dessutom ger screentryck i allmänhet skarpa resultat av hög kvalitet.

Det finns dock vissa nackdelar med screentryck också. Till exempel kan inställningstiden för screentryck vara ganska lång, och själva processen omständig med flera gömda kostnader såsom ställtid, färgbyte, schabloner och plockkostnader.

Dessutom rekommenderas inte screentryck i allmänhet för mörka plagg.

Direct to Garment (DTG)-utskrift

Direct to garment-tryck (DTG) är ett populärt val för små upplagor av skjortor eller andra plagg. DTG-utskrifter liknar bläckstråleskrivare som du skulle använda hemma; men istället för papper använder bläckstråleskrivaren tyg som sitt medium.

En av de främsta fördelarna med DTG-utskrift är att den har en mycket kort handläggningstid; när designen är färdig kan den skrivas ut på bara några minuter.

Dessutom kräver DTG-utskrift ingen installationstid, så det är idealiskt för sista minuten-beställningar och on-demand produktion. En annan stor fördel som gjode att vi valde DTG är att vi har bättre kontroll över detaljer och färger kan fås utan extrakostnader. Med DTG kan vi även erbjuda individuella tryck, lägga till unika namn, nummer och ändra tryckstorlek för större plagg - allt utan extra kostnad.

Transfervinyl

Med transfer så trycks motivet separat från plagget och värms på ytan. Generellt sätt ett effektivt sätt att trycka på men då vinylen som används oftast kan ge ett plastigt intryck är detta en teknik vi främst rekommenderar för arbetskläder och skyddsplagg.

 

Slutsats

Som du kan se finns det en mängd olika faktorer att ta hänsyn till när du väljer tryckmetod för dina kläder. Screentryck är ett bra val för stora upplagor av skjortor eller andra plagg; men direkt till plagget (DTG)-utskrift kan vara ett bättre alternativ om du behöver en snabb handläggningstid eller om du bara gör en liten upplaga av skjortor. I slutändan kommer det bästa valet för ditt företag att bero på dina specifika behov och preferenser.