Att trycka sin egna merch är ett perfekt sätt att få ut ert namn och ge mervärde. Bra merch sprider både namn och varumärke och blir ett naturlig och genuine sätt för fans att stötta både band, artister, illustratörer och kreatörer.

Oavsett om du är ny eller rutinerad merch-inköpare har vi här sammanställt lite tips och tricks inför en bra merchkollektion och hur du trycker din egna merch.

 

Tryck din egna merch

När du trycker egna merch är det viktigt att förstå olika typer av tyger och vilket material som passar bäst för olika produkter. Plaggens kvalitet påverkar hur mycket användning de får, hur bekväma de är och i slutändan hur nöjda dina kunder kommer att vara.

Det finns en uppsjö av olika tyger du kan välja mellan när du trycker egna merch, allt från olika bomullstyper, polyester och linne. Välj en t-shirt i 100% bomull för en bekväm och klassisk stil som passar i alla sammanhang.

Bra att tänka på när du trycker merch

När du trycker egna merch är det också viktigt att tänka på storlekar, former och passform. En t-shirt som är för stor ser inte bara slarvig ut, den är också ofta obekväm att bära. En t-shirt med rätt passform och storlek är bekväm, snygg och funkar i alla sammanhang.

En av de största fördelarna med att trycka egna merch är att det ger dig full kontroll över ditt varumärke. Du bestämmer själv hur ditt varumärke ska se ut och vad det ska stå för. Genom att trycka egna merch kan du enkelt skapa ett varumärke som passar just din musik, dina illustrationer eller dina produkter.

Det finns massor av olika sätt att trycka egna merch. Du kan antingen göra det själv eller låta någon annan göra det åt dig. Vi på Dropmerch erbjuder merch helt utan minimum antal och du kan smidigt testa en idé, ett motiv eller för delen, våga ta första steget och sälja din allra första tröja - riskfritt.

Quality over quantity

När du trycker egna merch är det viktigt att tänka på quality over quantity. Det finns inget värre än dålig kvalitet på merch som inte håller måttet. Dina fans och kunder kommer att märka om du tar snålt på material och det är inte värt det för någon av er.

En bra merch-kollektion innehåller några få, men bra, plagg i olika storlekar och former. T-shirts, hoodies och kepsar är alltid ett bra val och en säker vinnare. Att trycka egna merch är inte svårt, det tar bara lite tid och ansträngning - men det är det absolut värt!

 

Tips för att trycka din egna merch

  1. Välj en bra grund, både tröja och motiv ska spegla ditt budskap. För band kan det vara smart att använda omslaget till skivan, en låttext eller motiv inspirerade av en låt. Vill du skapa ett klädmärke är det rekommenderat att låta tröjans passform och stil vara enhetligt med märkets värden och inriktning - streetwear har en annan stil än yrkeskläder och vice versa.

  2. Var kostnadseffektiv i början - ingen tycker om att ha ett osålt lager med merch som inte säljer och vi jobbar aktivt emot detta koncept och hos Dropmerch kan du börja med att trycka en endaste tröja eller låta oss sköta din dropshipping (då trycker vi dina kunders beställningar på demand och kan även skicka ut internationellt direkt till dina slutkunder, läs mer här).

  3. Gå loss med färger om former. Vi använder digitaltryck, så kallad DTG och har en avancerad maskinpark som enkelt kan tävla med traditionellt screentryck i hållbarhet och till och med överglänsa i form av detaljer och färger. Vi har inga startkostnader, färgkostnader eller schabloner du behöver bli tråkigt överraskad över utan du kan skapa fritt, precis som det ska vara!

  4. Ha kul! Merch är ett stort och roligt område med många olika möjligheter. Det finns ingen rätt eller fel sätt att göra det på, så länge du har kul och skapar något som du och dina kunder eller fans kommer att älska. Luta dig tillbaka, släpp loss din inre artist och låt ditt varumärke växa fram - med Dropmerch har du alltid full kontroll!

  5. Välj en bra samarbetspartner. Vi är givetvis partiska i detta tips men med över 15 års erfarenhet från merch, tryck, outsourcing och internationell försäljning har vi ändå lärt oss en del på vägen.

 

Dropmerch är ett tryckeri och en plattform för merchandising. Vi hjälper artister, bands, YouTubers, podcasters, spelstudios och företag med allt från produktidé till skickad leverans.