Många tycker att det är komplicerat och dyrt att starta en butik, än mindre ett klädmärke. Men med print on demand (POD) är det faktiskt ganska enkelt och prisvärt.

Det bästa av allt är att du kan komma igång med mycket små investeringar i förväg. I det här blogginlägget visar vi dig hur enkelt det är att komma igång med POD-varor och hur du kan använda det för komma igång med din försäljning och ditt skapande.


Vad är POD Merch?

POD-varor är en typ av produkt som endast skrivs ut efter att en beställning har gjorts. Detta innebär att det inte finns något behov av att beställa stora mängder produkter i förväg eller ha lager till hands. Detta gör POD-varor till ett utmärkt alternativ för småföretag och kreatörer som vill sälja varor utan att behöva göra en stor förhandsinvestering.


Så här väljer du rätt produkter att sälja

Det finns två huvudsakliga sätt att använda print on demand och skapa ett bra utbud. Dels genom att använda det som ett fönster för att testa idéer och koncept och få förhandsbokningar men även för att kunna bredda ditt sortiment utan risk eller krav på investering.


Designa dina egna kläder och produkter

Ett av de enklaste sätten att komma igång med POD-varor är att sälja kläder och acccessoarer. Detta kan inkludera t-shirts, muggar, anteckningsböcker, etc. med din logotyp, design eller namn på dem. Du använder enkelt våran editor och skapar ny design, testar färger och storlekar helt riskfritt. När du är nöjd så kan du antingen beställa enstaka varor för att lägga ut på sociala medier eller så lanserar du din butik på Dropmerch Marketplace.


Snabba vändor, låga minimum

Det fantastiska med on-demand varor är att du verkligen kan utnyttja aktuella trender och design som din målgrupp kommer att älska. Dessutom, eftersom du är den enda som säljer dessa produkter kan du själv anpassa prisbilden så den passar dig och din målgrupp.


Slutsats

Print on demand (POD)-varor är ett utmärkt sätt för företag och kreatörer att skapa fysiska produkter av en grym idé och sälja varor utan att behöva göra en stor investering i förväg. Genom att använda POD-varor kan du enkelt sätta igång utan att behöva hantera inventering eller uppfyllelse själv. Så vad väntar du på? Kom igång idag!

People illustrations by Storyset