Merch är ett bra sätt för band och artister att tjäna pengar och få kontakt med sina fans. Det finns många olika typer av produkter som kan passa, allt från t-shirts till CD-skivor till affischer. Om du är ett band eller en artist som letar efter sätt att tjäna pengar och få kontakt med dina fans är bandmerch ett solklart val.

När man pratar om bandmerch, är det viktigt att förstå att det finns olika typer av bandmerch. Dessa inkluderar t-shirts, huvtröjor, kepsar och mössor, jackor och hoodies, byxor och shorts, samt accessoarer som armband och nyckelringar. Alla dessa olika typer av bandmerch kan vara bra alternativ för att marknadsföra ditt band; men det är viktigt att du väljer de rätta produkterna för ditt mål. 

T-shirts är kanske den vanligaste och mest ikoniska typen av bandmerch. T-shirts är ett bra val för marknadsföring eftersom de är relativt billiga att producera, enkla att distribuera och bära, och folk gillar att ha t-shirts med sina favoritband på sig. Huvtröjor, jackor och hoodies är andra typer av ytterkläder som du kan överväga om du vill att ditt band ska ha en mer robust image. Andra typer av bandmerch som är populära inkluderar kepsar, mössor och andra typer av huvudbonader; byxor och shorts; accessoarer som armband och nyckelringar.

 

Det finns ingen rätt eller fel sida om vilken typ av bandmerch du ska välja. Det bästa rådet vi kan ge är att titta på din publik och försöka avgöra vilken typ av produkt de skulle uppskatta och använda mest. T-shirts är alltid ett bra val, men det kan finnas andra alternativ som är bättre för just ditt band. Ha i åtanke att du inte behöver begränsa dig till en typ av merch; du kan alltid experimentera med olika typer av merch för att se vad som fungerar bäst för ditt band.

Typer av bandmerch

T-shirts och bandtröjor

T-shirts är en av de mest populära typerna av merch. De är relativt billiga att tillverka och kan säljas med vinst. T-shirts är också ett bra sätt att få kontakt med fans och marknadsföra ditt varumärke.


Affischer

Affischer är ett bra sätt att marknadsföra ditt band eller din artist. De kan hängas upp i sovrum, kontor eller någon annanstans. Affischer är också ett bra sätt att få kontakt med fans och marknadsföra ditt märke.

Sliptmats

Med egentryckta sliptmats får du den där direkta nostalgikänslan och en produkt som inte många kan erbjuda längre. Våra slipmats kan tryckas över hela ytan och är en uppskattad och väl anpassad merch-produkt.

Om du är ett band eller en artist som letar efter sätt att nå ut och få kontakt med dina fans, överväg att sälja merch. Dropmerch erbjuder tryck på kläder, stickers, dekaler m.m utan minimum krav och med grym kvalitet.

Du kan även välja att sätta upp en bandsida och shop hos oss via Dropmerch Marketplace eller beställa backdrops, posters och liknande tillsammans med våra designers som hjälper dig på vägen!