Bandmerch, t-shirts och andra typer av kläder är inte bara för band längre. Dessa dagar, allt från företag till skolor har egna linjer av tryckta produkter. Och det är en bra idé! Tryckta produkter är ett bra sätt att marknadsföra ditt varumärke.

Det är också ett bra sätt att tjäna lite extra pengar. Men det kan vara svårt att veta hur man ska gå tillväga för att trycka egna produkter. Så här kommer några tips och tricks för hur du kan trycka dina egna produkter på ett enkelt och billigt sätt.

Vilka produkter ska du välja?

När du ska trycka egna produkter, det första du behöver göra är att bestämma vad du vill trycka. Det finns ett par olika alternativ när det kommer till typer av tryck. Du kan välja att trycka en design eller bild på produkten, eller du kan välja att trycka text. När det kommer till val av text, det finns också olika alternativ. Du kan välja att trycka bara ett ord eller en fras, eller du kan välja att trycka en längre text.

Trycka bilder, foton och motiv

När det kommer till val av bilder eller design, det finns också olika alternativ. Du kan välja att trycka en befintlig bild eller design, eller du kan välja att skapa din egen. Om du väljer att skapa din egen design, det finns flera olika program som du kan använda för att göra detta. Adobe Photoshop är ett av de mer populära programmen. Men det finns också gratis program som GIMP eller Inkscape.

Olika tryckbara produkter

När du har bestämt vad du vill trycka, det nästa du behöver göra är att bestämma vilken typ av produkt du vill trycka på. Du kan välja mellan t-shirts, bandmerch eller andra typer av kläder. T-shirts är en av de mest populära valen när det kommer till att trycka egna produkter. Bandmerch är också ett populärt val, särskilt för band som vill marknadsföra sig på olika konserter och evenemang. Andra typer av kläder du kan välja att trycka på är hoodies, jackor, byxor och shorts.

Olika tryckmetoder

När du har bestämt vilken typ av produkt du vill trycka på, det nästa du behöver göra är att välja en tryckmetod. Det finns två huvudsakliga typer av tryckmetoder: screen printing och digital printing (DTG). Screen printing är den traditionella metoden för att trycka produkter.

Det innebär att du använder en mesh-liknande skärm för att trycka en design eller bild på produkten och passar till riktigt stora beställningar och antal, dels för att det innebär startkostnader och fasta minsta beställningar. En annan nackdel är att då du måste beställa i mängd så tar du som beställare större risk med osålda varor.

 

Digitaltryck (DTG)

Digitaltryck (DTG, Direct to garment) är den nyare metoden och innebär att du trycker direkt på produkten med en digital skrivare och är den teknik vi på Dropmerch använder oss utav.

Med en bra produktionslinje för DTG får du samma kvalitet och hållbarhet som hos screen men du slipper minimum och extra avgifter.

En notis här är att verifiera din tryckare, speciellt inom digitaltryck då många har tagit genvägar och sparat in på investeringar i maskinparken vilket gör att ditt tryck hos en oseriös aktör kan se dåligt ut.

Läs mer om trycktekniker här

Klädtryckeri i Göteborg

När du har bestämt vilken typ av tryckmetod du vill använda, det nästa du behöver göra är att välja en tryckare.

Dropmerch är experter på digitaltryck med en komplett maskinpark och ett nästintill nördig inställning till kvalitet.

Vi har även ett showroom i Göteborg och mängder med referenser så du kan känna dig trygg med vad du får, kvaliteten dina kunder upplever och valfriheten att kunna testa dig fram med flera motiv, färger och kombinationer då vi inte använder oss av minimum antal.