Att designa dina egna motiv är ett bra sätt att uttrycka din personlighet och stil. Men om du planerar att skapa dina motiv helt själv och inte har gjort det tidigare finns det några saker du måste tänka på för att skapa den bästa möjliga utskriftsfilen. I det här blogginlägget ger vi dig några tips för att skapa en designfil som är perfekt för DTG-utskrift.

Upplösning

Minsta upplösning för en bra DTG-utskrift är 300 DPI (punkter per tum). Det betyder att din designfil bör vara minst 300 pixlar per kvadrattum. Ju högre upplösning, desto bättre blir utskriftskvaliteten. Så om du kan skapa en fil med en upplösning på 600 DPI eller högre är det ännu bättre.


Färgläge

Din designfil ska vara i RGB-färgläge, inte CMYK. CMYK används för utskrift på papper, medan RGB används för digitala skärmar som datorer och TV-apparater. DTG-skrivare använder RGB-bläckpatroner, så det är viktigt att se till att din fil är i RGB-färgläge.


Filformat

Det bästa filformatet för DTG-utskrift är PNG, TIFF, EPS och PDF. PDF-filer bevarar all information i din designfil, inklusive upplösning, färgläge och dekorfärger. De komprimerar också bra, vilket innebär att de tar mindre plats på din dators hårddisk. Dessutom kan de flesta designprogramvara enkelt exportera till PDF-format.

Om du inte kan exportera din fil till PDF-format är PNG eller TIFF också bra alternativ. Se bara till att filen är minst 300 DPI och i RGB-färgläge.


Ha dessa tips i åtanke när du skapar en designfil för DTG-utskrift, så kommer du vara säker på att få ett fantastiskt tryck varje gång! Om du har några frågor om att designa eller trycka dina egna kläder, kontakta oss gärna så hjälper vi dig gärna.

Fler tips och print, motiv och tryck

 

Computer illustrations by Storyset